You are here

Utstillingsåpning Gunnhild Torgersen

Dato: 
Torsdag, november 29, 2018 - 19:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Møre og Romsdal Kunstsenter, Plassen, Molde
Kommune: 

Entre Nous

Gunnhild Torgersen tilnærmer seg et skulpturelt språk med tunge materialer og stor formmessig sikkerhet. Verkene hennes undersøker vår kroppslige relasjon til omgivelsene gjennom begreper som mobilitet og avgrensning, og hun bruker det fysiske nærværet som et kommunikativt verktøy. Det vi ikke kan se, kraften disse materialene har blitt bearbeidet med, er tross sitt faktiske fravær sterkt tilstede, og skaper en egen dynamikk i utstillingen.

"Eg er interessert i materiala sitt opphav og karakter, og korleis desse kan omarbeidast og formast til fysiske og skulpturelle språkelement. I arbeidet med skulptur er eg oppteken av kommunikasjonen som oppstår i møtet mellom tilskodar og objekt, og jobbar ut i frå prosessar som ofte er inspirert av litteratur og tekst men som kommuniserar via eit ordlaust språk."
I utstillingen på Møre og Romsdal Kunstsenter fortsetter hun sin utforskning av relasjonen mellom objekt, rom og tilskuer. Entre nous - mellom oss, i fortrolighet - er en serie nye arbeider som på ulike måter forholder seg direkte til kroppen, både i den skapende prosessen og i utstillingsrommet. Delvis beskyttende og delvis kontaktskapende manifesterer skulpturene mellomrommet mellom kropper og mellom kropp og sted, og ser på hvordan vårt fysiske nærvær definerer rom og relasjoner.

Gunnhild Torgersen kommer fra Ørsta, og bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra kunsthøgskolen i Malmø, og har flere utstillinger bak seg både i Norge og Sverige. Hun har de senere år stilt ut på blant annet Noplace, Akershus kunstsenter, Kunstnerforbundet, Tag Team Studio og Kunstmuseet Kube.

Utstillingen er støttet gjennom Statens utstillingsstipend, Norsk Kulturråd og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

www.gunnhildtorgersen.com

Utstillingsåpning: torsdag 29. november klokka 19