You are here

Utstilling - Siv Bugge Vatne

Alle rettigheter: Siv Bugge Vatne. Fotokilde: Møre og Romsdal Kunstsenter
Alle rettigheter: Siv Bugge Vatne. Fotokilde: Møre og Romsdal Kunstsenter
Dato: 
Torsdag, oktober 18, 2018 - 00:00 til Laurdag, november 17, 2018 - 12:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Møre og Romsdal kunstsenter
Kommune: 

Siv Bugge Vatnes formspråk kjennetegnes av en sterk materialitet og tilstedeværelse. Hun skaper skulpturer og objekter hvor utgangspunktet er historiske kilder, vitenskap og natur. Motivasjonen bak verkene er å stable materialer og ord til de til sammen strekker ut et poetisk og meningsbærende rom.

Selv om et eksistensielt alvor kan anes i mange av hennes installasjoner, møter hun materialene med en lekenhet og underliggende humor. Slik lykkes hun i å trekke betrakteren med inn i hennes visuelle betraktninger. Tyngde og balanse er elementer som også gjerne integreres i hennes skulpturer der de svever i limbo som en påminnelse om livets mange balanseøvelser.

Siv Bugge Vatne er født og oppvokst i Molde, bor og jobber i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i oslo og Gerrit Rietveld Academie i Nederland. Verkene hennes er representert i flere samlinger, som Kunstmuseet KUBE, Punkt Ø og Statens Konstråd i Sverige, og hun har de senere år vist sine arbeider blant annet på ved Nordnorsk kunstsenter og Galleri TM51, og stilt ut med Prosjektrom Normanns på Untitled i San Fransisco.

Utstillingen er støttet gjennom Statens utstillingsstipend, Norsk Kulturråd og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

www.sivbuggevatne.com

Utstillingsåpning: torsdag 18. oktober klokka 19