You are here

Utstilling - Reiser

Reiser. Alle rettigheter: Karin Ford.
Reiser. Alle rettigheter: Karin Ford.
Dato: 
Torsdag, oktober 5, 2017 - 00:00 til Søndag, oktober 29, 2017 - 12:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Sunndal Kulturhus
Kommune: 

Utstillingsåpninga i Galleri Barbara på Sunndalsøra torsdag 5. oktober kl. 17.30..
Jeg heter Karin Ford og vokste opp på Hitra. Da jeg var 8 år, flyttet familien vår til Trondheim. Kontakten til Hitra ble beholdt ved at vi var der i feriene gjennom hele oppveksten. Uten tvil stimulerte den frie leiken i kystlandskapet evnen til betraktning av omgivelsene. Det å observere de store linjene og skiftningene i naturen, så vel som de små og nære, var noe jeg tidlig utviklet en stor interesse for – og et eget blikk for.

Helt tilbake til barne- og ungdomsårene har jeg vært svært glad i å tegne, etterhvert også å male. Det ble i lange perioder lite anledning til å utvikle denne siden av meg selv videre. I likhet med svært mange andre, ble jeg innhentet av en travel hverdag, der en krevende jobb i barnevernet, i tre ulike kommuner, tok det meste av tida mi.

I 2005 flyttet, jeg tilbake til Trondheim, og det åpnet seg muligheter for å ta opp «gamle tråder». De siste 12 årene har jeg sammenhengende gått på ulike kurs ved Heimdal Kunstforenings kunstskole. Vi praktiserer ulike teknikker i et spennende og lærerikt miljø. Det begynte med akvarellmaling og eggoljetempera, men har fra 2009 dreid seg (mest) om akryl. Min faste lærer siden høsten 2009 er Nirmal Singh Dhunsi. F.o.m. sommeren 2010 har jeg også deltatt på malekurs hos han under Midtnordisk Kunstfestival (MNKF) ved Sund Folkehøgskole på Inderøya. Disse samlingene varer ei uke og tiltrekker seg maleinteresserte fra hele landet. Jeg anser det å male som en vedvarende lære- og utviklingsprosess og maler både alene og i ukentlig malegruppe (uten lærer.

Gjennom årene har motivkretsen og malemåten min endret seg, fra å male rent figurativt til å trekke inn stadig flere abstrakte elementer, og å bruke ulike maleteknikker/eksperimentere. Det er viktig for meg å være åpen i prosessen, å komme inn i en god flyt mens jeg maler. Viktig er det også å beholde nysgjerrigheten, stadig lære gjennom å betrakte andres bilder, både på utstillinger, i oppslagsverk og på nett.

Jeg har deltatt i medlemsutstillinger i Heimdal kunstforening (HKF) siden 2006 og i Desemberutstillingen (medlemsutstillingen) til Trondheim Kunstforening (TKF) siden 2009. (Denne utstillingen viser bare juryerte arbeider). Jeg stiller også ut tre malerier i Inderøy Kulturhus på den årlige samlinga der.

Det er blitt flere kollektivutstillinger (to på Heimdal og en i Stjørdal) med malegruppa mi, som utgjøres av medlemmer i HKF, og som maler sammen en fast ukedag. Jeg har også hatt seks separatutstillinger. (Trondheim, Heimdal, Hitra og Surnadal).

Nå gleder jeg med til å stille ut i Galleri Barbara. Alle er velkommen til utstillingsåpninga i Galleri Barbara på Sunndalsøra torsdag 5. oktober kl. 17.30.