You are here

Utstilling - Gunnhild Torgersen

Alle rettigheter: Gunnhild Torgersen. Fotokilde: Møre og Romsdal Kunstsenter.
Alle rettigheter: Gunnhild Torgersen. Fotokilde: Møre og Romsdal Kunstsenter.
Dato: 
Torsdag, november 29, 2018 - 00:00 til Måndag, desember 31, 2018 - 12:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Møre og Romsdal kunstsenter
Kommune: 

Blant temaene som opptar Gunnhild Torgersen er kroppen og bevegelsens relasjon til omgivelsene, og hun tilnærmer seg de tunge materialene med stor formmessig sikkerhet. Verkene hennes undersøker begreper som mobilitet og avgrensning, og det fysiske nærværet som et ikke-verbalt kommunikativt verktøy. Det vi ikke kan se, kraften disse materialene har blitt bearbeidet med, er tross sitt faktiske fravær sterkt tilstede, og skaper en egen dynamikk i utstillingen.

Eg er interessert i materiala sitt opphav og karakter, og korleis desse kan omarbeidast og formast til fysiske og skulpturelle språkelement. I arbeidet med skulptur er eg oppteken av kommunikasjonen som oppstår i møtet mellom tilskodar og objekt, og jobbar ut i frå prosessar som ofte er inspirert av litteratur og tekst men som kommuniserar via eit ordlaust fysisk språk

I utstillinga på Møre og Romsdal Kunstsenter fortsetter hun sin utforskning av relasjonen mellom objekt, rom og tilskuer, og hun vil vise en serie nye skulpturer bygd opp av dynamiske og mobile element.

Gunnhild Torgersen kommer fra Ørsta, og bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra kunsthøgskolen i Malmø, og har flere utstillinger bak seg både i Norge og Sverige. Hun har de senere år hatt separatutstillinger og samarbeidsprosjekt på blant annet Akershus kunstsenter, Tag Team Studio og Le sous-commun i Berlin.

Utstillingen er støttet gjennom Statens utstillingsstipend.

www.gunnhildtorgersen.com

Utstillingsåpning: torsdag 29. november klokka 19