You are here

Ola Kvernberg og Engegårdkvartetten

Dato: 
Søndag, mars 31, 2019 - 19:00 til 20:30
Din epostadresse: 
Sted: 
Knudtzonlunden
Kommune: 

Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival inviterer til konsert med Ola Kvernberg og Engegårdkvartetten på ærverdige Knudtzonlunden.

Litt om konserten:
«La Malinconia» er Beethovens eget navn for finalesatsen i Opus 18 nr. 6. I likhet med første satsen av Måneskinnssonaten Opus 27 nr. 2, har Beethoven skrevet en utrolig poetisk instruksjon for siste satsen av Opus 18 nr. 6: «Questo pezzo si deve trattare colla piu gran delicatezza» (Dette stykket skal spilles med den ytterste følsomhet). Det kan hende at «La Malinconia», mest hørbart i kvartettens vakre adagiosats, var en referanse til Beethovens følelser i møte med sin økende døvhet. Kvartetten, den siste i Beethovens første, men allikevel banebrytende opus for strykekvartett, er et kompakt mesterverk av ypperlig håndverk.

Det er en ære for oss å kunne presentere et nytt verk av Ola Kvernberg skrevet for seg selv og Engegårdkvartetten. Kvernberg er en talentbombe med bakgrunn i både klassisk, folk og jazz, og har en intelligens og dyktighet som gir veldig god grunn til å glede seg enormt til denne urfremføringen. Dette er det andre bestillingsverk Kvernberg har skrevet for seg selv og Engegårdkvartetten.

Konserten avsluttes med Brahms sin vakre a-moll kvartett opus 51 nr. 2, i tråd med Engegårdkvartettens fokus på Brahms i 2019. Det går rykter om at Brahms kastet tyve kvartetter før han tillot seg selv å gi ut Opus 51, men populariteten av disse kvartettene er bevis på at han virkelig endelig lyktes. Kvartetten er både melodisk og dramatisk, med en siste sats basert på den Ungarske folkedansen «Czardas».