You are here

"Og jeg skal ta deg med til paradiset" - Utstilling

Dato: 
Fredag, mai 4, 2018 - 00:00 til Måndag, desember 31, 2018 - 12:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Jugendstilsenteret og Kunstmuseet KUBE
Kommune: 

Utstillingen tar utgangspunkt i religion i samtidskunsten, med fokus på martyriet i kristendom og islam – døden, veien til paradiset og det evige liv.

Utstillingen består av innlånte verk av internasjonale samtidskunstnere, og vises i avdelingen KUBE.

”Og jeg skal ta deg med til paradiset” tar blant annet for seg ulike aspekter ved forestillingen om både den historiske og samtidige martyren og martyrhandlingen. Vi lever i en tid der teknologi muliggjør effektiv spredning av religiøse budskap, og der selvmordsvideoer på internett og martyrplakater i gatene i krigsherjede områder formidler martyrenes handlinger. Flere av kunstverkene i utstillingen kan sees i lys av denne utviklingen, mens et annet relevant perspektiv er effektene av hellige kriger ført i religionenes navn. Verk som tilbyr alternative perspektiver på historiske hendelser, etablerte fremstillinger og forestillinger er representert, sammen med arbeider som spenner fra eksplisitte ytringer til mer poetiske og åpne visualiseringer av ideen om det jordiske og himmelske paradiset. Hensikten med utstillingen er ikke å vise religiøs kunst som illustrerer religiøse budskap, men å presentere en sammenstilling av arbeider som på ulike måter kan gi nye perspektiver og åpne opp for refleksjon og dialog, i en tid der religiøs fundamentalisme er på fremmarsj.

Kunstnere: Awst & Walther, Ditte Ejlerskov & Johan Furåker, Mona Hatoum, Alexander Kosolapov, Michael Takeo Magruder, Elin Melberg, Rabih Mroué, Tita Salina & Irwan Ahmatt, Andres Serrano, Wael Shawky, David Shrigley, Bill Viola, Elisabeth Ohlson Wallin, Erkan Özgen.

I forbindelse med utstillingen inviterer vi til flere arrangementer utover året. Følg med på våre nettsider for oppdatert program.
www.kunstmuseetkube.no