You are here

LOCAL – samtidskunst og sjømat i havgapet

Veggmaleri. Fotokjelde: Samvirke.
Veggmaleri. Fotokjelde: Samvirke.
Vittorio Serritelli: Kjøkkensjef og professor ved den kjente kjøkkensjefskolen Panzani i Senigallia. Fotokilde: Samvirke
Vittorio Serritelli: Kjøkkensjef og professor ved den kjente kjøkkensjefskolen Panzani i Senigallia. Fotokilde: Samvirke
Dato: 
Måndag, juli 7, 2014 - 00:00 til Onsdag, juli 16, 2014 - 12:00
Din epostadresse: 
Kommune: 

Den italienske kjøkkensjefen og professoren Vittorio Serritelli kommer med sine to beste studenter for å lære nordmøringer å lage italienske småretter med bruk av lokale råvarer. Du lærer å lage ”Baccalà mantecato alla veneziana” - klippfisk pisket i olivenolje, som er en sikker vinner! Kunstnere fra Berlin, Oslo og Halsa skal jobbe på Veiholmen i 14 dager og det skal bygges skulpturer av tang og rekved til utstillingen ”Local”.

Dette kan du oppleve:
• Samtidskunst, matkunst og barnekunst. Utstillinger, Kurs og Workshop, - åpent for alle!
• Urbane kokker fra Italia kommer til det lille fiskeværet Veiholmen for å lære bort å lage ”småretter” av lokal sjømat. (med alt fra krabbe, klippfisk, torsk, sei, hyse, lyr, blåskjell, kamskjell etc.)
• Fremtidens mat med Zoe Christiansen holder kurs i hvordan tilberede fantastiske retter med tang og tare og vil gjøre dette fra et mobilt pop-up kjøkken.
• Åpning av utstilling med billedkunstnere fra Halsa, Oslo og Berlin. Kunstnerne blir inspirert av å være på fiskeværet og skal jobbe med lokale materialer som bl.a. tang og rakved.
• Barna skal lære på male på store formater som skal henge ute på husvegger i hovedgata på fiskeværet.

Det hele foregår på Været og vil pågå mellom den 7. Juli til 16. Juli. Selve kunstutstillingen Local
varer til ut september. Det er smart å være raskt ute med å melde seg på kurs.