You are here

Jul på Leikvin - Museumsstafetten 2017

Jul på Lekvin. Foto: Sunndal museum.
Jul på Lekvin. Foto: Sunndal museum.
Dato: 
Fredag, mai 5, 2017 - 11:10
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Sunndal museum
Kommune: 

Hest og sleder, ribbe og julepølse, nisse på låven og bålvarme mens du sitter på en høyball og hører på julemusikk. Den gammeldagse jula kommer tilbake til Leikvin.

Den gammeldagse jula kommer tilbake

Jul på Leikvin har blitt et arrangement som flere og flere besøker før jul. Her kan du kjøpe håndlagede julepresanger fra bodene, ta deg en kopp med gløgg eller besøke nissen. Gjennom aktiviteter, mat og stemningsfyllte omgivelser prøver Sunndal bygdemuseum, Kulturtjenesten i Sunndal kommune og Timian og Persille å ta tilbake den stressfrie jula. Bare lokale produkter av høy kvalitet selges i bodene, plastikken er langt vekke. God tradisjonell hjemmebakst fås kjøpt i museets kaffebod, mens man inne i Holtstuo får servert julemiddag for den som heller vil spise på Leikvin enn hjemme denne søndagen. Alle husene på museet er åpne med aktiviteter fra juleverksted til Nissebesøk. I teltet ute er det julemusikk av lokale kor og musikkanter. Barna kan ta seg en tur med hest og slede (vogn hvis snømangel), mens de voksne handler inn loaklprodusert pinnekjøtt eller ribbe. Blir du kald har man et stort utvalg hjemmelagde luer og votter å velge fra.

Det er gratis nissesminke for alle barn.

Nissen tar mer enn gjerne mot tegninger fra snille barn :)

Ønsker du å ha bod på Leikvin? Si fra i god tid til Jarle Stavik, tlf 97471942. Fyller du ikke opp en bod kan det være lurt å gå sammen med noen andre for sammen å lage boden mer interessant og innholdsrik.