You are here

Hvorfor tar vi ikke miljøvennlige valg?

Professor Christian Klöckner
Professor Christian Klöckner
Dato: 
Tysdag, februar 6, 2018 - 19:00 til 21:00
Din epostadresse: 
Sted: 
Tingvoll bibliotek
Kommune: 

Bittelitteraturhuset er arena når professor Christian A. Klöckner besøker Tingvoll bibliotek med foredrag om hvordan vi kan lykkes med omstilling med hensyn til miljø.

Foredraget gir innsikt i hvorfor miljøvennlig atferd ikke alltid er så lett å gjennomføre, selv om vi egentlig ønsker det.

Professor Christian A. Klöckner er leder for forskningsgruppen «konsum, miljø og trafikk» på institutt for psykologi ved NTNU i Trondheim. Der forsker de på faktorer som påvirker konsumentatferd.
Det handler om hvorfor vi for eksempel kjøper elbil - eller ikke, hvorfor vi etterisolere husene våre -eller ikke, hvorfor vi spiser mer eller mindre kjøtt, hvorfor vi spiser bærekraftig sjømat - eller ikke – og så videre, ut i det uendelige.
I dette foredraget skal vi - gjennom konkrete eksempler - analysere hvordan både privatpersoner og politikere lettere kan lykkes med omstillingene som trengs.

Klöchner leder blant annet flere store internasjonale forskningsprosjekter om barrierer og drivere av energisparing. Han har også skrevet en bok om miljøkommunikasjon fra et psykologisk perspektiv («The psychology of pro-environmental communication», Palgreave McMillan).

Foredraget er en del av foredragsrekka "Klima og atferd" i Bittelitteraturhuset i Tingvoll, støttet av Fritt Ord, Møre og Romsdal Fylkeskommune og Nasjonalbiblioteket.

Kraftverk er arrangør sammen med Tingvoll bibliotek.

Gratis inngang, enkel servering.