You are here

Händel´s Messias med Ålesund Kammerkor

Dato: 
Laurdag, desember 8, 2018 - 19:00 til 21:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Borgund kyrkje
Kommune: 

Ålesund Kammerkor med vår faste dirigent Ragnhild Eide Akslen vil 8.desember 2018 oppføre Georg Friedrich Händel`s oratorium «Messias» i Borgund kirke i Ålesund. Ålesund Kammerkor består nå av ca 26 sangere og har oppført dette verket flere ganger tidligere, bl a med The Scolars. Vi har nå engasjert solister og sammensatt orkester som vi også ved flere anledninger tidligere har samarbeidet med.

Ålesund Kammerkor under ledelse av vår faste dirigent Ragnhild Eide Akslen vil 8.desember 2018 oppføre Georg Friedrich Händel`s oratorium «Messias» i Borgund kirke i Ålesund.
Händel komponerte Messias høsten 1741, og fullførte verket på bare 24 dager. Händel inspirert av et utvalg bibeltekster han fikk av en venn komponerte på rekordtid det som skulle bli hans kanskje mest kjente verk for ettertiden.
Ålesund Kammerkor har siden starten i 1980 hatt hovedvekt på klassisk europeisk korlitteratur. Koret sikter mot å holde et høyt kunstnerisk nivå og å fremføre et allsidig repertoar – så vel kirkelig som profant. Kammerkoret er i stadig utvikling og de siste årene har klassisk og nyskrevet a cappellamusikk vært et satsingsområde.  Ålesund kammerkor henter sitt repertoar fra kirkemusikken, folkemusikken og klassiske storverk der koret gjerne samarbeider med andre kor, orkester og sammensatte musikergrupper.
Solister:
Magnhild Korsvik, sopran:
Magnhild Korsvik kommer opprinnelig fra Aukra utenfor Molde og avsluttet i 2013 sine mastergradsstudier ved Norges musikkhøgskole, hvor hun har studert med Svein Bjørkøy, Håkan Hagegård og Randi Stene.
Jeanette E.Goldstein, alt:
Jeanette E. Goldstein (mezzosopran), opprinnelig fra Ålesund, er utdannet fra Norges Musikkhøgskole (2002-2006) og Operahøgskolen i Stockholm (2006-2010).
Matthias Gillebo, tenor:
Mathias Gillebo har bachelor fra Norges Musikkhøgskole i 2008 og master i opera fra Operahøgskolen i Oslo i 2011. Gillebo er en etablert solist innenfor det kirkemusikalske repertoaret.
Magne Fremmerlid, bass:
Opprinnelig fra Skodje, og i alle år sterkt engasjert med opptredener i vårt lokalmiljø!
”Enestående” og ”malmklar” er bare noe av det anmelderne har skrevet om Magne Fremmerlid de siste par årene. I perioden 1997 til 2016 var han fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen.

Orkesteret under konserten vil være sammensatt av lokale og nasjonale musikere med Ålesund strykekvartett og Møremusikere i sentrale roller.