You are here

Chat Noirs Skygger

Dato: 
Søndag, oktober 30, 2016 - 19:00 til 21:00
Din epostadresse: 
Sted: 
Kulturhuset Ælvespeilet
Kommune: 

Et feiende flott show med Hilde Louise Asbjørnsen som Bokken Lasson! En unik forestilling med skyggeteater, Marinemusikken og en av norges fremste artister.

Kattas Figurteater Ensemble har inngått samarbeid med sangartisten og komikeren Hilde Louise Asbjørnsen og Marinemusikken i Horten. Resultatet er en feiende flott nyskapning, en musikk-skygge-teaterforestilling, der minnene om en av Norges første og største grammofonartiser, Bokken Lasson, står sentralt. Her møter publikum Bokkens kjælighetssorger, karrieresorger og pengesorger, men hun lykkes også – i hvert fall av og til.

Sangerinnen Bokken Lasson var superstjerne i Norden, Tyskland og i Amerika på begynnelsen av 1900-tallet. Noen av sangene hennes er fremdeles kjent, som barnesangen «Tuppen og Lillemor» og kabaretvisa «Hovedø’n». Men i denne konsertforestillingen har vi pusset opp mange av slagerne fra Bokken Lassons repertoar, gitt dem ny musikalsk innpakning og modernisert språket.

Sangeren og komikeren Hilde Louise Asbjørnsen er stjernen i vårt show. Hun lever seg etter hvert så inn i Bokken Lassons sanger at hun nesten blir til henne.

Et kabaretensemble på 11 musikere fra Marinemusikken i Horten spiller under ledelse av jazzpianisten og komponisten Anders Aarum. Kattas Figurteater Ensemble skaper dramatikk og handling rundt sangnumrene gjennom skyggespill både med figurer og mennesker. Skyggene får være både komiske, poetiske, skremmende og overraskende. Dessuten har Kattas skapt en tro kopi av Bokken Lasson, en naturalistisk dukke som konkurrerer med Hilde Louise om å få være den store stjernen i forestillingen.