You are here

Boost - Technology and Equality in Music

Boost - Technology and Equality in Music
Boost - Technology and Equality in Music
Dato: 
Måndag, juni 19, 2017 - 11:00 til Onsdag, juni 21, 2017 - 21:00
Din epostadresse: 
Sted: 
Sentralen
Kommune: 

Mellom den 19. og 21. juni braker det løs på Sentralen, når den internasjonale JMI-konferansen Boost – technology and equality in music inntar huset. Boost kommer til å samle musikere, teknologer, forskere og prosjektledere for å diskutere kjønnsbalanse og bruk av ny teknologi i musikklivet.

På programmet er blant annet Rune Rebne, som tidligere har jobbet for å rekruttere kvinnelige skihoppere. Nå tar han i bruk de samme teknikkene for å rekruttere kvinnelige komponister, gjennom å ha et eget komposisjonskurs for jenter på Norges Musikkhøgskole.

Svenske Popkollo vil fortelle om sitt program for å rekruttere flere kvinner og transpersoner til å bli musikkprodusenter. “Vem kan bli producent” er et program som ønsker å utfordre den eksisterende mannsdominerte strukturen i feltet, gjennom å fokusere på hvordan utvikling av tekniske ferdigheter kan være et verktøy for å arbeide kreativt med lyd.

Jenny Berger Myhre kommer til å snakke fra sitt perspektiv som ung kvinnelig musiker som arbeider med teknologi i sin musikk. Myhre har studert musikkvitenskap og liveelektronikk, og har nettopp utgitt sin debutplate med komposisjoner basert på field recordings. Myhre driver også med lodding og bygging av modulærsynther.

Robert Franken kommer til å snakke om sitt arbeid med digitalt lederskap og hvorfor kjønnsbalanse er noe som burde oppta begge kjønn.
I tillegg vil være panelsamtaler og debatter, workshoper og et eget showroom for ny teknologi!

Konferansen avsluttes den 21. juni med svensk midtsommerfest i idylliske omgivelser på Voksenåsen. Der blir det både konsert og andre festligheter.