You are here

Anja Carr - Don't open it

Alle rettigheter: Anja Carr. Fotokilde: Møre og Romsdal Kunstsenter
Alle rettigheter: Anja Carr. Fotokilde: Møre og Romsdal Kunstsenter
Dato: 
Tysdag, april 24, 2018 - 00:00 til Laurdag, mai 12, 2018 - 12:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Møre og Romsdal kunstsenter
Kommune: 

Anja Carr sitt visuelle univers springer ut fra kjente figurer fra barndommens estetikk. Ved hjelp av håndlagede kostymer, kroppslige materialer og ambivalente sammenstillinger transformerer hun disse figurene slik at de beveger seg over i det urovekkende, i tråd med Freuds begrep om «das unheimliche» - det gjenkjennelige som samtidig er ukjent. Et fargerikt nettverk av referanser åpner for refleksjon rundt samfunnsstrukturer i krysningspunktet mellom det infantile, det uskyldige og det uhyggelige.

I utstillingen «Don't open it» på Møre og Romsdal kunstsenter viser Carr en ny bildeserie som viderefører hennes interesse for det abjekte – kroppslige «oversettelser» fra objekter til flater: Kostymer og rekvisitter fra performance og kunstneriske prosesser er skvist inn i tykke aluminiumsrammer og fremstår nesten like flate som fotografier. Utstillingstittelen kan hinte om at bildene oppløses hvis man åpner rammene og tingene faller ut – men kan også spille på vår teknologiske hverdag, hvor e-poster med virus ikke må åpnes, eller varer bestilt fra Kina kan returneres, så lenge emballasjen er uåpnet. Publikum vil i tillegg møte en kjent lekefigur i menneskestørrelse, som kan stille spørsmål ved institusjonell omsorg i «lykkelandet» Norge og den stadig mer kjønnsdelte leketøysindustrien i vår tid.

Carr har over 30 separatutstillinger bak seg og disse inkluderer blant annet the Agency Gallery i London og Akershus Kunstsenter. Nylige gruppeutstillinger er bl.a. «UNCONTAMINATED Oslo Fashion Art Festival 2017» på Mellomstasjonen / Nasjonalmuseet og «When Will I Be Little Again?» på Tadeusz Kantor Museet i Kraków. Hennes performancer omfatter NOoSPHERE i New York og Miami Performance International Festival. Carr bor og arbeider i Oslo, hvor hun også har drevet det rosa visningsrommet PINK CUBE i 5 år.

Utstillingen er støttet av Statens utstillingsstipend og Billedkunstnernes Vederlagsfond

www.anjacarr.com