You are here

Ørnulf Opdahl - Vintersolverv

Verk: Ørnulf Opdahl: Vintersolverv, 1993, olje på lerret Foto: Thomas Widerberg
Verk: Ørnulf Opdahl: Vintersolverv, 1993, olje på lerret Foto: Thomas Widerberg
Dato: 
Tysdag, mars 28, 2017 - 00:00 til Søndag, desember 31, 2017 - 12:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Kunstmuseet KUBE
Kommune: 

28. april kl. 19.00 åpnes dørene for årets hovedsatsning, Ørnulf Opdahls retrospektive maleriutstilling ”Vintersolverv”.

Til denne første store museale retrospektive presentasjonen av Ørnulf Opdahl har vi lånt inn en rekke sentrale verk fra landets viktigste offentlige og private samlinger. Utstillingen vil undersøke sider ved Opdahls kunstnerskap som til nå ikke har vært viet så stor oppmerksomhet, og synliggjøre spennvidden i hans kunstneriske utvikling fra 1960-tallet til i dag.

Med utgangspunkt i Nord-Vestlandets karakteristiske landskap har Opdahl markert seg som en av de store fornyerne av den norske landskapstradisjonen. For å sette kunstnerskapet i en kunsthistorisk kontekst, tilbyr vi et bredt formidlingsprogram hvor vi på ulike måter vil belyse sentrale aspekter ved Opdahls malerier. Programmet inneholder blant annet artist talks, omvisninger, workshops og foredrag med interne og eksterne forelesere. I tillegg vil vi i samarbeid med Orpheus forlag gi ut en rikt illustrert publikasjon hvor Gunnar Danbolt er hovedforfatter.

Kurator: Tove Lande
Utstillingens varighet: 28.04. – 31.12.2017