You are here

Ålesund Kammermusikkfestival

Ålesund Kammermusikkfestival. Foto: Hans Magnus Skrede.
Ålesund Kammermusikkfestival. Foto: Hans Magnus Skrede.
Dato: 
Torsdag, juni 16, 2016 - 00:00 til Søndag, juni 19, 2016 - 12:00
Din epostadresse: 
Kommune: 

Årest festival blir den mest omfattende vi har hatt, hvor vi ønsker å sette et verdig punktum for Ålesund Strykekvartetts 30års jubileum! Kvartetten vil stå i sentrum i åpningskonserten, og hvor festivalen avsluttes med å samle tidligere og nåværende kolleger til et profesjonellt orkester under ledelse av dirigent Bjarte Engeset i et jubilerende Mozart program!

Gruppen Trio Taus, med fiolinist Liv Hilde Klokk, bratsjist Ida Bryhn og cellist Torun Sæter Stavseng, har en stor og viktig rolle i årets festival. Både som trio med barnehagekonserter og Bachs udødelige Goldbergvariasjoner fredagen, og som solister. Torun som cellosolist med Ensemble Dali lørdagen og Liv Hilde og Ida søndag i Mozarts Sinfonia Concertante.

I tillegg til barnehagekonserter med Trio Taus blir det igjen mulighet for barn og familier å oppleve “Dyrenes Karneval” av Saint-Seans med Eva Mørkeset som forteller.

I årets festival ønsker vi også å favne bredt rent musikalsk, og vi er glade for også i år å ha med kammerkoret Ensemble Dali og ikke minst jazzpianist Dag Filip Roaldsnes med sitt kammerjazzensemble