You are here

Potetnattvore - Museumsstafetten 2017

Rindal skimuseum. Foto: Rindal Skimuseum/Nordmøre museum.
Rindal skimuseum. Foto: Rindal Skimuseum/Nordmøre museum.
Dato: 
Torsdag, oktober 5, 2017 - 10:00
Din epostadresse: 
Sted: 
Rindal Skimuseum
Kommune: 

Potetnattvore er et kveldsmåltid (nattvore betyr kveldsmat) med poteter som hovedingrediens.
Potetene skal kokes med skallet på, de skal være så store at de kan deles i to før de kokes. Vannet skal saltes med grovsalt, - mye salt for potetene skal være ekstra salte. Når potetene kokes, sprekker skallet, og "ruller av" av seg selv. Mange spiser potetene med skallet på.
Potetene kan spises på forskjellige måter. Noen liker best å dele potetene i biter i en suppetallerken og tømme iskald melk over - helst "skjør" (kulturmelk) og spise med skje. Andre lager "betta", - med potetbiter på flatbrød med kaldt smør og, drikke til. Kilde: Trollheimsporten.