You are here

Bacalaokonkurranse på Norsk klippfiskmuseum

Klippfiskmuseet i Kristiansund. Foto: Roar M. Leite. Nordmøre museum.
Klippfiskmuseet i Kristiansund. Foto: Roar M. Leite. Nordmøre museum.
Dato: 
Laurdag, juni 23, 2018 - 12:00
Tema: 
Din epostadresse: 
Sted: 
Norsk Klippfiskmuseum
Kommune: 

Hvem lager den beste Kristiansundsbacalaoen i 1800-tallstradisjon
– slik vi alltid har gjort det i Kristiansund?
Det blir nå 24. gang på rad at konkurransen avholdes på Norsk klippfiskmuseum, og det er som vanlig to klasser:
a) Restaurant/storhushold
b) Privat

I Kristiansund har vi en unik mattradisjon. Helt siden 1830-tallet - i 180 år – har vi laget bacalao på samme måten. Og alle sammen lager den beste! På Klippfiskmuseet arrangerer vi hvert år konkurranse om hvem som lager den aller beste Kristiansundsbacalaoen.

Siste frist for påmelding er fredag 15. juni 2018 kl. 13.00 til Nordmøre museum, Storgata 19, Kristiansund, tlf. 71 58 70 00/ E-mail: roar@nordmore.museum.no. Konkurransereglene utleveres sammen med klippfisken og en t-skjorte som skal brukes under konkurransen. Alle som ønsker å delta i konkurransen må levere skriftlig oppskrift med dosering og beskrivelse av framgangsmåte, ved påmelding. Arrangementet er i samarbeid med Klippfiskmuseets Venner. Konkurransen markerer også sesongåpning for klippfiskmuseet.

Konkurranseregler

Deltakeravgift
Avgiften betales ved henting av fisken på Nordmøre museum. Private kr. 200,- Restauranter kr. 700,-

Alle er hjertelig velkomne til å delta!

Omvisninger på museet fra kl 12.
Utstillinger:
Ernst Schwitters’ klippfiskbilder fra 1950
Fotoperler av Anders B. Wilse og lokale kamerakunstnere
“Med klippfisk under lukene” – om klippfiskeksport fra Kristiansund til Portugal, Spania, Italia, Karibia og Sør-Amerika – markeder og rederier.
”Kvinner på klippene”
«Nordmøre museums fotosamling»
Utstillingen Det sanselige 1700-tallet er det nærmeste vi kan komme en todimensjonal tidsmaskin. Den gir publikum mulighet til å oppleve og reflektere over hvordan folk som levde gjennom 1700-tallet - da Milnbrygga ble bygd - opplevde sine omgivelser - gjennom sansene: Hva de så rundt seg, hørte av lyder, smakte, luktet og kjente. For å sette sanseopplevelsene i et større perspektiv er de satt i sammenheng med tidlig globalisering, sjøveis handel og de norske regionenes særtrekk.
Bergunger; om barnearbeid. Presentasjon i bryggas 2. etasje
Filmene "Frå Andøya til Rio, klippfisken som erobra verden" + "Klippfisk fra fangst til fat" ruller og går.

Underholdning
Sundbåten går