You are here

Bacalaokonkurranse - Museumsstafetten 2017

Bacalaokonkurranse på Norsk klippfiskmuseum. Foto: Nordmøre museum.
Bacalaokonkurranse på Norsk klippfiskmuseum. Foto: Nordmøre museum.
Dato: 
Laurdag, juni 17, 2017 - 15:10
Din epostadresse: 
Sted: 
Norsk Klippfiskmuseum
Kommune: 

Hvem lager den beste Kristiansundsbacalaoen i 1800-tallstradisjon

– slik vi alltid har gjort det i Kristiansund?

Det blir nå 23. gang på rad at konkurransen avholdes på Norsk klippfiskmuseum, og det er som vanlig to klasser:
a) Restaurant/storhushold
b) Privat

I Kristiansund har vi en unik mattradisjon. Helt siden 1830-tallet - i 180 år – har vi laget bacalao på samme måten. Og alle sammen lager den beste! På Klippfiskmuseet arrangerer vi hvert år konkurranse om hvem som lager den aller beste Kristiansundsbacalaoen.

Siste frist for påmelding er fredag 9. juni 2016 kl. 13.00 til Nordmøre museum, Storgata 19, Kristiansund, tlf. 71 58 70 00/ E-mail: roar@nordmore.museum.no. Disse konkurransereglene utleveres sammen med klippfisken og en t-skjorte som skal brukes under konkurransen. Alle som ønsker å delta i konkurransen må levere skriftlig oppskrift med dosering og beskrivelse av framgangsmåte, ved påmelding. Arrangementet er i samarbeid med Klippfiskmuseets Venner. Konkurransen markerer også sesongåpning for klippfiskmuseet.

Konkurranseregler

Deltakeravgift
Avgiften betales ved henting av fisken på Nordmøre museum. Private kr. 200,- Restauranter kr. 700,-

Alle er hjertelig velkomne til å delta!

Omvisninger på museet fra kl 12.

Utstillinger:

Ernst Schwitters’ klippfiskbilder fra 1950
Fotoperler av Anders B. Wilse og lokale kamerakunstnere
“Med klippfisk under lukene” – om klippfiskeksport fra Kristiansund til Portugal, Spania, Italia, Karibia og Sør-Amerika – markeder og rederier.
”Kvinner på klippene”
”Vågen som friluftsområde”
«Nordmøre museums fotosamling»
Filmene "Frå Andøya til Rio, klippfisken som erobra verden" + "Klippfisk fra fangst til fat" ruller og går.

Kl 18 Bacalaovinnere utropes i to klasser: privat og storhushold. Publikum får smake på alle deltakernes retter. Premiering.

Mer program for dagen kommer!

(Sundbåten har egen pontong på museet!)